Helicopter tour naar Matapica

Beleef Matapica, de zeeschildpadden en een fantastische helicoptervlucht over Paramaribo en de kust van Suriname in een onvergetelijke tour.

 

Matapica is een kustgebied in het Surinaams district Commewijne, in het noordoosten ten opzichte van Paramaribo aan de Surinaamse kust. Matapica staat bekend als leggebeid van beschermde zeeschildpadsoorten.
In het leg-seizoen komen 4 verschillende schildpadden naar dit reservaat om hun eieren te leggen. Ook in Matapica ligt een waar paradijs voor vogelliefhebbers, dit is een broedplaats voor vele verschillende vogelsoorten.

 

Tijdens de reis naar Matapica reist u langs Marienburg aan de Commewijne rivier.
Vanaf hier nemen we een bootje richting de plantage Johanna en Margaretha. Waar we overstappen op kleine moerasbootjes richting de zeeschildpadstranden van Matapica. Dit is een tocht van ongeveer 20 kilometer door het moeras, waar we onze bootjes over een dam tillen.
Aangekomen installeren we ons, zwemmen we in zee en genieten van het heerlijke strand, zowel in de avond als overdag komen de schildpadden aan land om hun eieren te werpen. U mag moeder natuurs spektakel van dichtbij aanschouwen. In de avond slapen we in bedden of hangmatten. De tweede dag relaxen we verder aan het strand en bereiden ons voor op het laatste spectal van deze tour.
Tijdens het middaguur staat er een helicopter voor ons klaar die ons terug transporteert naar Paramaribo. U zult genieten van het bijzondere uitzicht over het strand, de kust en Paramaribo. Een ervaring van uw leven.

Vertrek vanaf 3 personen elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
U kunt uw voorkeur geven om eerst te reizen met de helicopter heen of met de helicopter terug te reizen. Afhankelijk van de bookingen kunnen wij hieraan invulling geven.
De kosten bedragen 195 euro per persoon. Dat is inclusief de 100 euro vlucht.